ritterking1 έγραψε:Χαίρετε!
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το μάθημα της Μεσαιωνικής Ιστορίας? Έχω δώσει 2 φορές κατατακτήριες και η Γιαντσή με έκοψε με 4 και την επόμενη χρονιά με 3 στην ίδια ερώτηση. Τη στέψη του Καρλομάγνου. Την βρήκα από κοντά και η απάντηση της ήταν πως δεν μπορεί η ίδια να μου πει πώς θα γράψω σωστά την ερώτηση. Πρέπει να το καταλάβω από μόνος μου. Μπορεί κάποιος να μου πεί τί ακριβώς θέλει? Θέλει να γράφουμε όπως τα έχει στις σημειώσεις της, να γράφουμε όπως τα έχει στο βιβλίο ή κάπως αλλιώς?Την ημερονία και τοποθεσία των 2 στέψεων και τους συμμετέχοντες τους είχα βάλει. Αυτό δεν μετράει στην Ιστορία? Και το υπόλοιπο κείμενο να ήταν λάθος που δεν γίνεται να είναι λάθος, έπρεπε να παρω κάτω από τη βάση? Θέλει να βάζουμε πρόλογο? Να έχουμε το γενικό ρεζουμέ όλης της ενότητας ή να μιλάμε απευθείας για το θεμα που μας ζητάει? Μου είπε πως είχα πολλά ορθογραφικά λάθη. Ηταν η ίδια λέξη 17 φορές λάθος την οποία έτσι την έγραφε μέσα στο βιβλίο. Δυστυχώς δε θυμάμαι τώρα αυτή τη λέξη. Δίνει βάση στα ορθογραφικά?
Δίνω τελευταία φορά. Αν με ξανακόψει θα δώσω πανελλήνιες. Πιο εύκολα πιστεύω πως θα μπω έτσι. Άλλαξαν οι καθηγητές στα άλλα μαθήματα και τώρα έχω και μία επιπλέον δυσκολία. Μία βοήθεια παιδιά!
Καλησπέρα! Είχα κι εγώ ακριβώς την ίδια δυσάρεστη εμπειρία στο συγκεκριμένο μάθημα και ευτυχώς έγραψα άριστα στα άλλα δύο και έτσι πέρασα με τον μέσο όρο. Έγραψα για τα γεγονότα που προηγήθηκαν, πότε, πού και για ποιους λόγους έγιναν οι δύο στέψεις, χωρίς όμως να επεκταθώ και στη θεοκρατική μοναρχία. Άλλωστε, η ερώτηση ήταν σαφής και η ίδια η κ. Γιαντσή τόνισε ότι δεν ήθελε "σάλτσες" στην απάντησή μας. Άλλοι συνάδελφοι, που πέρασαν το μάθημα, μου είπαν ότι ανέφεραν στην απάντησή τους και τα περί θεοκρατικής μοναρχίας. Όπως και να έχει, δεν ασχολήθηκα περαιτέρω με το μάθημα αυτό, αν και κάποια στιγμή θα πρέπει να το ξαναδώσω. Θα σε συμβούλευα πάντως να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή και βαρύτητα στην Προϊστορική Αρχαιολογία και τα Αρχαία Ελληνικά, όχι γιατί η Μεσαιωνική Ιστορία δεν είναι ενδιαφέρουσα, αλλά γιατί ώρες-ώρες οι καθηγητές της Ιστορίας δεν ξέρω τι θέλουν να τους γράψεις για να σε περάσουν. Για καλό βαθμό ούτε κατά διάνοια εννοείται! Εύχομαι να μη χρειαστεί να δώσεις Πανελλήνιες. Καλή τύχη σε όλους, όσοι δώσετε κατατακτήριες εξετάσεις!